creme-brulee

Claus Meyers Creme Brulée

Her er en opskrift op creme brulée med chokolade og porter, som Claus Meyer står bag.
Claus Meyer er en prominent dansk kok, madentreprenør og forfatter. Han er bedst kendt som medstifter af den verdensberømte restaurant Noma, som har revolutioneret nordisk madkultur og har intet mindre end 3 michelin-stjerner. Claus Meyer er en central figur i den nye nordiske madbevægelse, der fokuserer på bæredygtighed, lokal sourcing og traditionelle teknikker. Han har udgivet flere kogebøger, været vært for madprogrammer på tv og driver forskellige madprojekter, både i Danmark og internationalt. Claus Meyer er også engageret i sociale og filantropiske projekter, herunder initiativer, der fremmer sund kost og uddannelse i udsatte samfund. Hans arbejde har haft en betydelig indflydelse på gastronomiens verden.

Natpisseren porter øl

Ingredienser

• 140g god chokolade
• 33cl god porter. F.eks. Natpisseren
• 4 dl fløde
• 200g rørsukker
• 1 vaniljestang
• 8 æggeblomer
• Sukker (til karamelliseringen)

vanilje i øl

Tilberedning

1: Først hakkes chokoladen fint. Flæk vaniljestangen.

2: Så reducerer du øllet til det halve (koger det ind).

3: Kog op med fløden, mælken, sukkeret den flækkede vaniljestang.

4: Tag blandinen fra blusset og lad den stå og hvile i cirka 10 minutter.

5: Skrab vaniljekornene ud af den flækkede vaniljestang og put vaniljekornene i mælk og fløde blandingen.

6: Hæld blandingen over chokoladen. Det er vigtigt at røre godt undervejs.

7: Tilsæt æggeblommerne og den indkogte porter.

8: Hæld massen i forme af enten glas eller porcelæn. Bag dem ved 100 grader i cirka 45 min, i et vandbad. Konsistensen skal være lidt alla yoghurt.

9: Køl i køleskabet. Gerne 24 timer før servering.

10: Drys lidt sukker over dem og karamelliser dem med en bunsenbrænder er en gasbrænder.

Tips

Serveres typisk for sig selv som en lækker dessert.
Men kan også serveres med en god sød øl, som f.eks. Elskerinden.