Øl-pandekager
Pandekager er en lækker spise der kan nydes morgen, middag eller aften. De vækker glæde og gode minder hos både børn og voksne.
Opskriften her med både øl og krydderier er super velegnet til f.eks. dessert pandekager serveret med friske bær, syltetøj og flødeskum eller lækker kold vaniljeis.
Ingredienser
• 4 dl. mel
• 3 spsk sukker
• 1 tsk. salt
• 4 æg
• 1 dl. olie
• 3 dl øl (stort set alt øl kan bruges)
• 3 dl. sødmælk
• Evt. lidt kardemomme og revet citronskal
Tilberedning
1: Sukker, mel, æg, olie og salt piskes godt. Øl tilsættes mens der piskes og til sidst mælken. Dejen har godt af at hvile en time eller to i køleskabet.
2: Pandekager bages ved høj varme på en tykbundet pande. Steg i smør eller olie til den første pandekage. Derefter skulle der være olie nok i dejen til at der kan steges uden yderligere fedtstof. Fordel hurtigt den tynde dej over hele panden. Hvis dejen ikke løber let nok, så kom evt. lidt mere mælk i. Bages ca. 1 – 2 min på hver side til de er gyldne og sprøde.
3: Server med friske bær, vanilje, honning eller evt. lidt ølsirup.
Tips
Bag gerne en dobbelt portion – de smager også skønt kolde!
Ølsirup
Ølsirup er super lækkert som tilbehør til både pandekager og hjemmelavet is, brie og div. skimmeloste.
Ingredienser:
• 2 dl mørk lagerøl, engelsk ale eller porter
• 1 spsk honning
• 3 appelsiner
• 1 tsk kanel
Tilberedning:
1: Den ene appelsin skrubbes grundigt med en grov grydesvamp. Derefter rives skrællen på et fint rivejern – undgå den hvide, bitre hinde. Saften presses af alle 3 appelsiner.
2: Appelsinsaft, honning, øl og revet appelsinskal koges op i en gryde og simrer derefter ved lav varme i ca 1 time til vandet er kogt bort og konsistensen er som en tynd sirup.
3: Tilsæt kanel og evt. andre krydderier efter smag og behag.
Tips
Hæld på glas og opbevar i køleskabet i et par måneder. Kan fint bruges til f.eks. til f.eks. en værtindegave sammen med lidt andre lækkerier