Kongshøj klassikeren

Kongshøj Klassikeren

Vienna Lager

For nogle år siden – før at vi skiftede navn til Kerteminde Bryggeri – Dengang hvor det bare var far og søn, som bryggede øl hjemme i køkkenet; der kaldte vi projektet for Kongshøj Bryghus. Efter Kongshøj Allé i Kerteminde.
Siden er der løbet meget godt øl igennem kroppen, og en af de store favoriter blandt danskerne er den moderne udgave af Vienna lager
– også kaldet “Classic”.

Dette her er så vores bud på den populære øltype. Vores er dog med mere Vienna og crystal malt, så den er mørkere og en anelse sødere. Lagret ved 1 grad i 6 uger og vores bedste bud på en “over hækken øl”.

Lys → Mørk
EBC: 32
Let → Kraftig
Alk. 4,8%
Mild → Bitter
IBU: 25
Sød → Tør
Lys øl

Øltypen

Mørkt lagerøl er undergæret og brygget på mørke basismalte, specialmalte og evt. visse typer råfrugt. De første undergærede øl var alle mørke, fordi man før 1830’erne endnu ikke var i stand til at masseproducere lyse malte.
Til Kongshøj Klassikeren bruger vi som på Kratluskeren udelukkende tysk weyermann malt. Kvaliteten af malt er altafgørende for en øltype som denne. Gæren er meget neutral og “ren” i smagen, hvorfor at øllets andre ingredienser står meget alene.
Det er derfor vigtigt at disse er af højeste kvalitet.
I denne øl, er det malten som har hovedrollen. Vi vandbehandler og mæsker derfor malten ekstra omhyggeligt for at få en blød og rund krop, men stadigvæk god og fyldig mundfylde. Det er en øl som skal være læskende, men ikke må virke tynd og “vandet”.

god øl tager tid

Tid er øllens ven

En god lagerøl tager tid. Og man kan ikke skynde på det. Det tager den tid det tager.
Når vi brygger Kongshøj Klassikeren gærer øllet i cirka 2 uger. Herefter sænker vi temperaturen med én grad om dagen indtil at vi rammer 1 grad. Der for den lov at stå – rense sig selv og klare op – i 6 uger. Så tilsættes co2, så kulsyren er sprød og læskende.
Dermed tager det fra brygdag til færdigt øl 9-10 uger.

Data

Indeholder:
Vand (fra Fyn)

Bygmalt:
Pilsner Malt
Vienna Malt
Munich Malt
Caramel Malt
Havre

Humle:
Hallertau Mittelfrüh

Tilsætninger:
Ingen

Gær:
Lallemand Diamond