Ølsmagning

Kombineret underholdning og nydelse

Et oplagt arrangement til private og erhverv.
Vi tilbyder at vores ølnørd Per Bendiksen kommer ud og holder en ølsmagning til jeres arrangement. 

Lys øl

Er en ølsmagning noget for jer?

Vi holder ølsmagninger for 10 personer og op, så der er næsten ingen grænser. Ølsmagningerne kan også sagtens tilpasses individuelt. Det bliver de fleste faktisk.
Så I  kan få det på lige dét niveau som I ønsker. Man behøver altså ikke være hardcore øl-nørd eller håndbrygger for at være med her.

En ølsmagning med Kerteminde Bryggeri er giver jer mulighed for at udforske og nyde forskellige øltyper under kyndig vejledning af vores ølekspert og vært.
Formålet med en ølsmagning – foruden at smage en masse godt øl –  at opdage og lære om de forskellige smagsprofiler, aromaer og stilarter af øl der findes. Samt at lære om øllets historie, brygningsteknikker og hvad øl og mad i kombination kan.

Under en ølsmagning præsenteres deltagerne for et udvalg af øl, der kan omfatte forskellige stilarter såsom lager, ale, stout, porter, IPA. Eller det kan være en konceptuel smagning, hvor der kun smages på én type øl. – Hvilke former for smagningen som vi tilbyder, kan du læse mere om længere nede på siden.

Øllet serveres i mindre glas, så deltagerne kan smage på flere forskellige øl uden at blive alt for overvældet af mængden.

Under smagningen gennemgås med deltagerne hvordan at man observere øllets udseende, dufter dets aroma og smager på dets nuancer. Efterfølgende kan deltagerne sammen med værten diskutere og dele deres observationer og oplevelser.

Ølsmagninger kan finde sted på mange måder, herunder hos foreninger, barer, bryggerier, ølbutikker, restauranter eller endda private hjem. De kan være en del af større arrangementer som ølfestivaler eller være mere intime og eksklusive begivenheder.

Generelt handler en ølsmagning om at udforske og værdsætte øllets kompleksitet samt at skabe en fornøjelig og oplysende oplevelse for alle deltagere. Det er en mulighed for at fordybe sig i ølkulturen, lære nyt og dele glæden ved godt øl med andre.

Hvad får man så?

Vi syntes at ølsmagning skal være for alle, så nedestående er ikke et facit.
Vi er meget fleksible og tilbyder (næsten) hvad som helst indenfor ølsmagninger.

6-8 forskellige øl

På en typisk ølsmagning serveres 6-8 forskellige øl. Hvilke øl kan I bestemme - Læs mere længere nede under "kategorier".

2-3 timers underholdning

Tiden flyver afsted til en god ølsmagning. Og vi sørger for at det hele ikke går for stærkt. Det er vigtigt at det bliver en god oplevelse, og vi står ikke og kigge på klokken undervejs.

Ølsmagning med en øldommer

Vores brygger Per, afholder ølsmagningerne. Han er erfaren i afholdelse af dette og er desuden uddannet øldommer.

250,- pr. person

Udgangspunktet for ølsmagning er, at det koster 250,- kr. inkl. moms pr. person, og der er et minimum på blot 10 personer. Ved smagninger uden for Fyn bliver der tillagt kørsel.

Øldommer Diplom

Aftenens vært

Per Bendiksen er brygger hos os på Kerteminde Bryggeri.
Men derudover er han også uddannet øldommer, med en del smagninger på CV’et. Herunder kan bl.a. nævnes; DM I Håndbryg, DM I Alkoholfrie Øl, DM I Holdbryg.

Senere har han også undervist nye øldommere på kurset, samt er Næstformand for foreningen Danske Øldommere.

Som uddannet øldommer har Per gennemgået et kursus og derefter en praktisk samt teoretisk eksamen.

På kurset bliver man instrueret i hvordan man detektere og smager forskellige ølstilarter, brygfejl og smagsprofiler.
Der gennemgås også dommer-etik og hvordan foreningen bedømmer øl som helhed.

Eksamen
Cirka 4 måneder efter kurset bliver der afholdt en eksamen. Denne skal naturligvis bestås for at man kan kaldes for certificeret øldommer.

Per Bendiksen bestod både teortisk og praktisk eksamen i første forsøg og med bravour.

Forslag til ølsmagninger

Vi syntes at ølsmagning skal være for alle, så nedestående er ikke et facit.
Vi er meget fleksible og tilbyder (næsten) hvad som helst indenfor ølsmagninger.

Fynsk øl

Vi smager udelukkende øl fra Fynske Bryghuse, og hører lidt om bryghusenes historie. Her håndplukker en buket af de bedste fynske øl.

Bryghus-smagninger

Her laver vi en smagning kun med øl fra et bestemt bryghus.

Smagning med bryggere

Qua vores store netværk tilbyder vi naturligvis også at lave smagninger i samarbejde med bryggerne fra de forskellige bryghuse. I dette tilfælde skal der påregnes en højere deltagerpris.

Kategoribaseret

Hvis man f.eks. er helt vild med en enkelt stilart, så kan der sagtens laves en smagning med kun den type øl. Eller en kombination af 2 slags, for at smage forskellene.

En mørk aften

Det er sort, det er kraftigt, det smager af kaffe, chokolade, lakrids. En hel aften i selskab med de sorte og komplekse øl (ikke for begyndere).

Per's Favoritter

Her samler vi alle perlerne. Det vil sige en række øl som Per selv sætter pris på, og gerne selv nyder hvis han skal have en hyggelig aften.

Ofte stillede spørgsmål

Vi har forsøgt at svare på de oftest stillede spørgmål her.

Naturligvis. Det bliver dog med en lidt højere deltagerpris pr. person.
Men vi har før holdt ølsmagning for mindre forsamlinger/små vennegrupper.

Nej. Vi laver også ølsmagninger med cider. Eller alkoholfrie øl.
Kontakt os – Vi tilbyder lidt af hvert.

Du behøver ikke nødvendigvis at forberede dig på forhånd, men det kan være nyttigt at have en åben sindstilstand og være villig til at udforske nye smagsoplevelser. Det er også en god idé at spise let inden smagningen. Derudover er det en god idé ikke at  spiser alt for stærk mad op til smagningen. Så gem den gode chili con carne til en anden dag 🙂

  • Absolut! Ølsmagning er for alle, uanset om du er en nybegynder eller en erfaren ølnørd. Det handler om at udforske og nyde øllets mangfoldighed og lære noget nyt undervejs.

Ja. Som udgangspunkt er prisen altid inkl. øllet. Det er også dét som gør, at priserne kan variere en smule.

Til en af vores ølsmagninger kan du forvente at lære om de forskellige ølstilarter, brygningteknikker, ingredienser og smagsindtryk. Du vil også få mulighed for at udvikle dine sensoriske færdigheder og lære at sætte ord på dine øloplevelser.

Sagtens, men det mister lidt af dynamikken, hvis der ikke bliver gennemgået særligt dybt omkring øllet.

Nej – men det er altid en god idé at medbringe et åbent sind og en vilje til at lære. Nogle gange kan det også være nyttigt at medbringe en notesbog til at skrive dine indtryk og observationer ned.

Er I klar til en god aften?

Udfyld formularen, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Har du spørgsmål er du naturligvis velkommen til at kontakte os på 89 80 70 20