amanda ale golden ale

Amanda Ale

DDH Imperial Pale Ale

Amanda Ale er en golden ale som er lavet med en blød, rund og let krydret smag.
Lavet med inspiration fra et af Kertemindes varetegn er øllen trods den moderate alkohol-procent, fyldt med masser af kraft og smag. Fornem noterne af lyst brød, kiks og karamel. Krydret med tre forskellige typer af humle, som matcher malttyperne.

Øllen er en engelsk inspireret ale, men brygget ud fra det tyske renheitsgebot. Det vil sige, at den kun indeholder 4 ingredienser; vand, malt, humle og gær.
– Smag renheden.

Lys → Mørk
EBC: 28
Let → Kraftig
Alk. 5,300%
Mild → Bitter
IBU: 22
Sød → Tør
Lys øl

Øltypen

Golden ale er som navnet antyder en gylden ale. Oprindeligt udviklet som et alternativ til pilsner. En god golden ale skal være let og forfriskende. Brygges typisk på pilsner og/eller pale ale malt, evt. lidt hvedemalt og med rigelige mængder aromahumle.
En golden ale skal være delikat og have en god maltsødme.
Dét er også hvad vi har forsøgt at ramme her med Amanda Ale.

humle til øl. humlekknopper

Masser af humle!

Til Amanda Ale andvendes en del aromahumle. Vi har valgt for traditionens skyld udelukkende at anvende engelsk humle. Det er ikke så tropisk duftende som humlerne i f.eks. Karate Juice. Men man er omvendt ikke i tvivl om, at her er der ikke sparet på humlen.
Dette gør især Amanda Ale velegnet til at nyde sammen med mad. Prøv den med et stykke smørrebrød!

humle til øl

Engelsk humle for traditionen

Traditionelt set blev golden ale brygget i England. For at kigge lidt tilbage på de gode engelske storhedstider (hvad angår øl), har vi ladet os inspirerer og anvender derfor udelukkende engelsk humle og udelukkende aromahumle tilsat til sidst i kogning, for at begrænse mængden af alphasyre (som kan give bitterhed), og i stedet have mest muligt aroma. Vi anvender derfor Northern Brewer (25%), East Kent Godlings (35%) og Fuggle (40%). Aromahumlen gør at øllen bliver mest blød i smagen på denne måde.

Data

Indeholder:
Vand 

Bygmalt:
Pilsner Malt
Hvede Malt
Karamel Malt

Humle:
Northern Brewer
East Kent Goldings
Fuggle

Tilsætninger:
Ingen

Gær:
Engelsk Ale Gær