discokollaps øl

Discokollaps

Tørhumlet Hazy IPA

Disco Kollaps er et fænomen, som kan ske for selv den bedste, når man slår sig løs ude på dansegulvet.
Øllen er en amerikansk inspireret IPA, som er afbalanceret mellem maltenes sødme og humlernes frugtige noter. Humlesiden har en god bitterhed og understreges af de lækre amerikanske humletyper Citra og Mosaic, samt den relativt nye humlesort; Moutere fra New Zealand. Ligeledes er øllet tørhumlet.
Øllen giver lyst til godt selskab og dans, men pas på væskebalancen, og sørg for at få nok at drikke, så du ikke kollapser!

Lys → Mørk
EBC: 20
Let → Kraftig
Alk. 6,5%
Mild → Bitter
IBU: 60
Sød → Tør
Lys Øl Kerteminde

Øltypen

Discokollaps er en rigtig old school og amerikansk inspireret øl af typen IPA (India Pale Ale). Den ligger meget op af den underkategori, som man kalder for west coast, hvilket er lidt mere bitter end andre.
Armoaen i denne type øl er stærkt humleprøget. Det er tydeligt, at det er humlen, som har hovedrollen i denne type øl.
Kroppen på øllet er let og lækker, uden at være tynd. Der er noter af brødskorpe, kiks og lidt karamel.

humle til øl. humlekknopper

Humlen ved det hele

Discokollaps er en letdrikkelig amerikansk inspireret IPA. En stor del af den friskhed, som øllen har kommer af de to valgte humler, som er Citra og Mosaic. Tilsammen giver de et vidunderligt citruspræg med tilhørende aromaer af mango, papaya og en lille snert af ananas.
Aromaen i øllet er lækker og frugtig, og når man smager Disco Kollaps kommer der først en masse lækker humlesmag, sammen med malten, for til sidst at blive “renset op”

humle til øl

Endnu mere humle!

Discokollaps er som mange andre IPA’er tørhumlet. Foruden Citra og Mosaic, er der anvendt den relativt nye humlesort Moutere fra New Zealand. Den har en meget karakteristisk tropisk, grapefrugt og passionfrugt agtig smag. I næsen opleves  intens frugt, citrus og harpiksagtig fyrretræ.
Der er tørhumlet med 5,5 gram pr. liter øl, hvilket betyder at efter endt gæring tilføjer vi endnu mere humle, som ikke giver så meget bitterhed, men derimod masser af aroma og smag.

Data

Indeholder:
Vand (fra Kerteminde)

Bygmalt:
Pale Ale Malt
Lys Karamel Malt

Münchener Malt

Humle:
Citra
Mosaic

Tørhumling:
Citra
Mosaic
Moutere

Gær:
BRY-97