Ølmarineret Mørbrad
Øl som en del af en marinade er en effektiv måde at mørne kødet på. Der er enzymer i øl der hjælper med at nedbryde kødets hårde fibre og herved opnås både mørt kød og massere af lækker smag.
Her er der leget med smage inspireret af det asiatiske køkken der balancerer godt med den lækre mørke ales.
Eller prøv med en god porter som for eksempel Natpisseren der har tilsat kaffe og vanilje. Det giver en hel unik smag til kødet uden at være for overdrevet.
Ingredienser
• 2 stk. svinemørbrad
• 50 g. smør
• Salt og peber
• Creme fraiche til sauce
Marinade:
• 5 dl. Mørk ale (gerne brown ale)
• ½ dl. vindruekerneolie
• ½ dl. sojasauce
• 2-3 fed hvidløg
• 1 øko citron i tynde skiver
• Basilikum
• Timian
Tilbehør:
Server med dampede løg, broccoli og gulerødder m. ristede pinjekerner og et lækkert brød.
Tilberedning
1: Marinaden blandes og smages til.
2: Mørbraderne afpudses for sener og vedhæng og overhældes med marinaden.
3: Citronskiver fordeles over kødet.
4: Stil mørbraderne koldt og tildækket i mindst 4 timer og gerne op til 1 døgn. Vend kødet undervejs så marinaden hele tiden fordeles.
5: Kødet dryppes af og aftørres. Brunes i smør i ca. 10 min og steges i yderligere nogle få minutter, i alt højst et kvarter. De stegte mørbrader drysses med salt, og holdes varme mens saucen tilberedes af marinaden, creme fraiche, eventuelt lidt mere øl og salt og peber.
Anrettes i pæne skiver som er skåret på skrå, med saucen over og grøntsagstilbehøret ved siden af.
Kan naturligvis også spises med kartofler og grønt til, hvis man ønsker en lidt “lettere” ret.
Tips
Server gerne en brown ale som kratluskeren eller mørk lagerøl til.
Men også en godt humlet som f.eks. en IPA (India Pale Ale) alla Alkymisten eller Disco Kollaps kan være rigtig lækker at drikke til denne ret, da bitterheden fra humlen “renser op” i munden. Det bliver ikke meget bedre – Det skulle da kun lige være hvis man kunne få godt selskab og solskin, når man spiste retten.