Nøddeknækkerens Nøddepostej
Øl og smørrebrød har alle dage fungeret godt sammen.
Hvis man er til lækkert pålæg, hvorfor så ikke kombinere de to ting. I denne opskrift møder vores skotske ale Nøddeknækkeren en klassisk nøddepostej.
Ingredienser
• 100g hasselnødder
• 1 løg
• 1 fed hvidløg
• 500g courgetter (squash)
• 0,5 spiseskefuld friskrevet ingefær
• 2 spiseskefulde olie
• 1 teskefuld paprika
• 150g flødeost
• 2 æg
• 10cl Nøddeknækkeren eller anden mørk øl.
• Salt og peber
Tilberedning
1: Rist nødderne i 5 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader.
2: Gnid skallerne af og hak derefter nødderne (finthakket)
3: Skær løg, hvislæg og squash i små terne og svits dem på panden i olie. Typisk omkring 10 min.
4: Kom grønsagerne i en skål og rør dem med ingefær, paprika, flødeosten, æg og de hakkede nødder. Smag til med salt og peber.
5: Kom massen i en passende form og bag det i cirka 40 minutter ved 175 grader. Du kan med fordel placere dem nederst i ovnen eller bruge en airfryer.
Tips
Server nøddepostejen kold eller lun. Smør den direkte på et stykke rugbrød eller sammen med en sauce af creme fraise rørt med hakket persille og purløg.
Andre øltyper kan også bruges. Især brown ale. Og dermed også vores populære Kraluskeren.