Amandas Marcipankage
Lækker lækker.
Ingredienser
• 250g Marcipan
• 100g blødt smør
• 3 æg
• 50g hvedemel
• 1 tsk bagepulver
• 2-3 æbler (alt efter størrelse)
• 2 spsk sukker
• 25g smør
Tilberedning
1: Riv marcipanen groft på et rivejern og rør den derefter sammen med smørret.
2: Del æggene op i blommer og hvider. Derefter rører du blommerne for sig ned i dejen.
3: Herefter blander du hvedemel og bagepulveret sammen med.
4: Pisk æggehviderne stive og put dem i blandingen.
5: Skræl og skær æblerne i tynde både eller skiver.
6: Kom dejen i sen springform (smør den gerne inden i smør eller margarine). Læg æblerne ned i dejen og kom til sidst lidt smørklatter og sukkeret over hele kagen.
7: Bag kagen ved 45 minutters tid i 175 grader. Du kan med fordel bruge en airfryer eller vælge at placerer kagen nederst i oven.
Tips
Lad kagen køle lidt af inden du åbner springformen. Så får du en flottere og mere fast kage.