Chili con carne med øl

Chili Con Classic

Chili con carne er en kendt klassiker og kan laves på mange forskellige måder. I denne opskrift er der hentet dybde og fylde fra den mørke lagerøl der sammen med chilien giver en kompleks og balanceret smag.
I denne opskrift anbefaler vi at bruge en god og mørk øl, som ikke er alt for kraftig. En Classic også kaldet Vienna Lager er derfor et oplagt bud. Det kunne for eksempel være vores Kongshøj Klassikeren. De mørke og ristede malte gør forskellen. Du kan derfor også bruge vores brown ale Kratluskeren. Hvis du virkeligt vil udfordrede dig selv, syntes vi at du skal prøve en øl med chili i.

chili

Ingredienser

• 750 g. hakket oksekød
• 100 g. tørrede hvide bønner
• 2 løg
• 2 fed hvidløg
• 1 dåse hakkede, flåede tomater
• 3 røde peberfrugter
• 3 dl. god og mørk øl
• Oregano
• 1 frisk chili
• ½ dl. olie
• Salt og peber
• 2 dl. creme fraiche

chili con carne classic

Tilberedning

1: Bønnerne sættes i blød natten over i rigeligt vand.

2: Løgene hakkes fint, peberfrugterne skæres i tern og hvidløg presses.

3: Oksekødet brunes i olien og løg og hvidløg tilsættes.

4: Bønnerne skylles i en si og tilsættes sammen med peberfrugt, øl og flåede tomater.

5: Retten krydres med oregano og finthakket chili, og simrer under låg i 1 ½ time eller til bønnerne er møre.

Serveres med en god klat cremefraiche og et godt stykke brød til.

Tips

Alternativt kan der bruges færdige bønner på dåse som så først skal tilsætte retten efter den 1 times tilberedning.
Chili Con Carne laves ofte også med en kødfri opskrift. Det kaldes Chili Sin Carne. Generelt er der god mulighed for at bruge fantasien og tilsætte andre ting man godt kan lide eller har ved hånden. I stedet for klassisk chili kan Jalapeños også bruges, da det også er en chilipeber frugt.

Af øl til denne ret kan det være en god idé at vælge noget som ikke er alt for kraftigt. Det er chili-retten som her har hovedrollen. Derfor er en Classic et oplagt valg. Og har du givet den gas med chilien kan det også være at du skal have et lille glas mælk klar ved siden af.