Elskerinden
Belgisk inspireret dubbel m. rosiner
Elskerinden er fræk, forførende er ganske enkelt helt uimodståelig!
Med dette bryg, har vi lavet en smuk og silkeblød øl. Den er lavet med inspiration fra den belgiske Dubbel, og er derfor brygget med belgisk gær. Der er tilsat kandis og rosiner, som gør det til en sødlig øl.
Øllen har en god mundfylde, som ligger behageligt og blødt i munden. Den efterlader en god eftersmag af tørrede frugter og lidt chokolade.
Øltypen
Dubbel er en belgisk stilart, som er blevet brygget siden middelalderen. Navnet “dubbel” begyndte dog først rigtigt at blive brugt efter 2. Verdenskrig, da trappistøl begyndte at nå ud til et større publikum. Traditionelt brygges dubbel hovedsageligt med belgisk pilsnermalt og mørk sirup eller uraffineret sukker. Men der kan også bruges Münchnermalt, mørk karamelmalt og andre specialmalte.
Sukker er ikke bare sukker
Og stor del af Elskerindens smag kommer fra dens sukkerprofil. Den er i dette tilfælde mindst lige så vigtig som maltprofilen. Vi har anvendt både lys og mørk kandis, samt mørk muscovadosukker. Alt sammen bidrager på sin egen måde til smagen – også selvom at en stor del af alkoholen bliver omdannet til alkohol under gæringen. Dette er også med til at få Elskerinden op på sine 7,0% i alkohol.
Rosiner
Foruden kakaonips (som alternativ til chokolademalt), så bruger vi en del rosiner i Elskerinden. Det giver en fantastisk restsødme som giver noter af ikke bare rosin men også svesker, dadler, figner.
Vi koger rosinerne med i kedlen de sidste 15 min, for at få mest muligt ud af smagen, og få trukket så mange sukkerstoffer som muligt med ud af øllet.
Data
Indeholder:
Vand (fra Fyn)
Bygmalt:
Pilsnermalt
Cara Munich malt
Roasted Barley
Havre
Humle:
Northern Brewer
Hallertau
Cascade
Tilsætninger:
Dextrose
Lys kandis
Mørk kandis
Muscovadosukker
Kakaonips
Rosiner
Gær:
Safbrew S-33
Elskerinden er god til:
Lam
Lammekød og lidt søde øl, som Elskerinden komplementere hinanden fantastisk.
And
And og vildt generelt er godt til mørke øl. Og Elskerinden er igen undertagelse. Den ligger perfekt "i baggrunden" af maden.
Ost
Til et godt ostebord, er Elskerinden et godt valg. Her vil de sødelige noter og rosinerne komplementere især de fede oste godt.