India Pale Tuna
Øl i mad er skønt. Det kan forvandle den mest ordinære mad til en festmiddag, og heldigvis er øllet ved at finde vej ind i det danske folkekøkken igen.
Tykke tun bøffer tilberedt i ovn med et mix af grøntsager og godt humlet øl er både en nem og super lækker spise du hurtigt kan tilberede på en travl hverdag.
Koden til succes er at få din fiskemand til at skære bøfferne 3-5 cm. tykke så de bevarer saft og kraft under tilberedningen. øllet giver en kompleks og balanceret smag.
Du vil gerne have en velhumlet øl. Muligvis også med en hvis mængde bitterhed, men i hvertfald med masser af lækre tropiske frugter i sin aroma. Vi anbefaler Alkymisten, Karate Juice eller Disco Kollaps til denne opskrift.
Ingredienser
• 600 g tun skåret i tykke bøffer
• 2 røde peberfrugter
• 2 grønne peberfrugter
• 1 løg
• 3 stilke bladselleri
• 600 g. kartofler skåret i små både
• 4 dl. lys øl med masser af humle
• 4 laurbærblade
• ½ tsk. spidskommen
• Olie
• Salt & Peber
Tilberedning
1: Løget hakkes fint. Peberfrugter og bladselleri hakkes groft.
2: Kartoflerne skrubbes godt og skæres i små både.
3: Sauter løg i olie i en tykbundet gryde.
4: Tilsæt de øvrige grøntsager, laurbærblade og spidskommen.
5. Hæld hvedeøllen over og læg tunbøfferne oven på grøntsagerne.
6. Lad retten simre på svag varme i ca. 30 min til kartoflerne er kogt lidt ud og jævner retten.
Tips
Har du ikke mulighed for at få fat på tunbøffer kan andre fisketyper også bruges, f.eks saltet og tørret torsk (klipfisk).
Server retten med en godt humle IPA (India Pale Ale) eller IPL (India Pale Lager) for at få det bedste ud af både øl og mad.
Hvis du ønsker at lave en version af retten som er uden alkohol, fås der i dag mange gode alkoholfrie øl på markedet som også kan have en god del humle. De mørner dog ikke kødet hele på samme måde, da det er alkoholen som gør dette. Men det er et glimrende alternativ.