Natpisseren
Porter med kaffe og vanilje
Da vi skulle finde på et navn og en etiket til denne øl, var vi faktisk ikke så meget i tvivl. Kaffe er vandledende. Og god øl, som man har lyst til at drikke meget af ligeså. Derfor er der god chance for at du skal op en tur i nat, hvis du som os nyder en god porter eller to i løbet af aftenen.
Øllet har en ristet aroma og i smagen finder man noter af kaffe og lakrids.
En porter som er tilsat kaffe og bourbon vanilje. Det er en fyldig øl, med et mørkt cremet skum, duft af brændte malttyper samt et twist af vaniljen. Den indeholder alt dét en god porter skal.
Øltypen
Traditionelt set blev porter brygget til de engelske havnearbejdere. Porter er modsat stout en anelse mildere og rundere i smagen. Det gælder også for natpisseren, der til trods for flittig brug af hårdt ristede malttyper er silkeblød, læskende og velafbalanceret.
derudover har vi tilsat en rigtig god kvalitetskaffe og bourbon vanilje. Som hver især bidrager til den samlede smagsoplevelse. Det gør Natpisseren mere kompleks, mere detaljeret og mere raffineret.
Malten bag
Til Natpisseren bruges 4 typer af malt. Basen er en klassisk pale ale malt. Derudover har vi lidt munich malt, som har en anelse mere aroma end pale ale malten og bidrag med noter af brød og korn.
Derudover bruger vi chokolademalt, der grundet sin specielle ristning giver noter af mørk chokolade. Slutteligt anvender vi black malt som tilføjer et let brændt smag – Men på en delikat måde.
Kaffe er ikke bare kaffe
I Natpisseren tilsætter vi kaffe efter gæringen. vi anvender Lavazza Top Class, der med sin mellemmørke ristning giver kaffen dybde og en lille tone af chokolade. En mild mundfølelse med lang eftersmag af mælke chokolade og ristede hasselnødder. Fornemmelsen af chokolade er karakteristisk for brasiliansk Arabica-kaffe. Her kombineret med den mere intense smag af ristede hasselnødder.
Vanilje
Der benyttes god bourbonvanilje til Natpisseren. Bourbonvanilje har den kraftigste vaniljesmag. Den har fået sit navn efter de tidligere Bourbonøer, der nu hedder Reunion og Comoros. Vaniljen dyrkes flere stede i verden. Den vi har valgt at bruge er fra Madagaskar. Stængerne er fine, lange og tynde. Smag og duft er sød, eksotisk og dyb med kraftige vanillin-overtoner.
Data
Indeholder:
Vand (fra Fyn)
Bygmalt:
Pale Ale Malt
Munich Malt
Chokolade Malt
Black Malt
Humle:
Cascade
Tilsætninger:
Kaffe
Vanilje
Gær:
Saf Ale S-04