Thurøkagen

Thurøkagen

På Thurø ligger der et godt bryggeri, der i julen 2020 lavede denne sjove øl. En Imperial Christmas Stout, som er en øl, hvor der i de 1.000 liter kulsort øl, blev helt 50 kilo brunkager ned i karet.

Nu er cirklen fuldendt med en kage, med kage-øl i.
Hvis du ikke lige kan få fat i brunkagen, kan vi anbefale at bruge vores Nissepigens Nødder, som er en stærk, mørk ale tilsat store mængder pebernødder!
Der er ingen tvivl om at vores Nissepigens Nødder er inspireret en del af Ø-Brygs øl. Men hvor at den har en base fra en stout er vores med base fra Nøddeknækkeren. – som i øvrigt også kan bruges til denne kage.

Opskrift på kage med øl

Ingredienser

Du skal bruge:
• 2 stk Brunkagen øl fra Ø-bryg eller 1 stk Nissepigens Nødder
• 400g brun farin
• 500g hvedemel
• Et halv brev brunkagekrydderi
• 1 tsk natron 

Brunkage øl kage

Tilberedning

Åben begge flasker øl – eller én hvis det er 44 eller 50cl. Smag på den ene og nyd godt fynsk håndværk af en øl. Hel hele den anden øl (33cl) i en skål. Tilsæt farin og krydderierne. Rør det godt rundt. Tilsæt mel lidt efter lidt under omrøring.
Hæld i en passende form og giv den godt og vel en time ved 175 grader. Nyd resten af den først åbnede øl, imens at kagen er i ovnen 🍻🍰
Serveres afkølet med endnu en Nøddeknækkeren eller Nissepigens Nødder øl – og evt med et klat saltet lurpak ovenpå. Det smager super lækkert sammen.

Tips

Serveres afkølet og gerne med en klat smør.

Øl i kage er en spændende måde at tilføje dybde og kompleksitet til bagværk. Øl kan tilføre kagen unikke smagsnoter, der spænder fra lette og frugtagtige til mørke og karamelliserede afhængigt af typen af øl. For eksempel kan en stout eller porter give en chokoladekage en rig, maltagtig smag, mens en lys ale kan tilføje en subtil frugtighed til en citrusbaseret kage. Øl hjælper også med at gøre kagerne mere fugtige og luftige. At eksperimentere med øl i bagning åbner op for en verden af kulinariske muligheder og kan forvandle traditionelle opskrifter til noget særligt.