Thurøkagen
Nu er cirklen fuldendt med en kage, med kage-øl i.
Hvis du ikke lige kan få fat i brunkagen, kan vi anbefale at bruge vores Nissepigens Nødder, som er en stærk, mørk ale tilsat store mængder pebernødder!
Der er ingen tvivl om at vores Nissepigens Nødder er inspireret en del af Ø-Brygs øl. Men hvor at den har en base fra en stout er vores med base fra Nøddeknækkeren. – som i øvrigt også kan bruges til denne kage.
Ingredienser
Du skal bruge:
• 2 stk Brunkagen øl fra Ø-bryg eller 1 stk Nissepigens Nødder
• 400g brun farin
• 500g hvedemel
• Et halv brev brunkagekrydderi
• 1 tsk natron
Tilberedning
Tips
Serveres afkølet og gerne med en klat smør.
Øl i kage er en spændende måde at tilføje dybde og kompleksitet til bagværk. Øl kan tilføre kagen unikke smagsnoter, der spænder fra lette og frugtagtige til mørke og karamelliserede afhængigt af typen af øl. For eksempel kan en stout eller porter give en chokoladekage en rig, maltagtig smag, mens en lys ale kan tilføje en subtil frugtighed til en citrusbaseret kage. Øl hjælper også med at gøre kagerne mere fugtige og luftige. At eksperimentere med øl i bagning åbner op for en verden af kulinariske muligheder og kan forvandle traditionelle opskrifter til noget særligt.